Kategóriák
Uncategorised

4 tipp a médiában megjelenő profilfotókhoz

Régóta éljünk az életünk egy nagyon nagy részét  online. Olvasunk és követünk híreket, használjuk a közösségi média platformokat, telefonálunk, stb. Nagyon sok fotót látunk, amelyeket értékelünk. Olyan emberekről alkotunk benyomást, akiket nem ismerünk.

A fotó a személyes márkaépítés kulcsa

Jól kiválasztott fotókkal javíthatja szakmai profilját, még megbízhatóbbnak fogják látni. Fektessen időt és figyelmet a vizuális kommunikáció ezen formájába, amely “adhat még néhány jó pontot”.

  1. Látszódjon az arca

Fő fényképként használjon olyan képet, ahol az egész arc látható. A profilfotónak egyszerűnek, diszkrétnek és jó minőségűnek kell lennie.

  1. Természetes és egyszerű háttér

A kiválasztott háttér is javíthatja a fényképet. Ha megbízható akar lenni, használja természetes hátterét, amelyben tartózkodik. Például, ha szemészként dolgozik, készítsen fotókat közvetlenül a járóbeteg-rendelőből, használja a kéznél lévő kellékeket – műszereket, olvasófalat és hasonlókat. Ha kevésbé formálisnak akar látszódni, használjon egyszerű hátteret, amely nem zavaró. Ne felejtsen el megfelelő ruhákat választani, ideális kontraszt legyen a háttérrel, így nem tűnnek el a fotón.

  1. Mosollyal vagy mosoly nélkül

Többféle fotó legyen a profiljában. A gyengéd mosoly segít szimpatikusabbnak és kellemesebbnek tűnni. De legyen óvatos. A mosoly nem mindig felel meg. Javasoljuk, hogy mosolyogva és anélkül is töltsön fel fényképeket. Az újságíró olyan fotót választ, amely megfelel a cikkének.

  1. Milyen formátum a megfelelő?

Használja ki a lehetőséget, hogy több képet is fel tud tölteni, így az újságíró pontosan kiválaszthatja, amire szüksége van. Készítsen fényképet álló és fekvő formában is. Egy egyszerű profil és egy fotó a gyakorlati munkája során. A fotókat eredeti nagy felbontásban töltse fel.

A mi tippünk: Kérjen fel egy profi fotóst

Ha vizuális promócióját szakemberekre bízza, minőségi anyagot kap, amelyet több évig használhat. Készítsen elő többféle ruhát a fotózásra, változtassa meg a hátteret és próbáljon ki mosollyal és anélkül is fotókat. Készítsen képet az egész koncepcióról, de a részletekről is.

Tudjon meg többet és próbálja ki ingyenes szolgáltatásunkat, amely összeköti az újságírókat a forrásokkal.

Újságíró vagyok

Minőségi forrást keres készülő tartalmához?

DÍJMENTES * szolgáltatás újságírók és bloggerek számára, akik minőségi forrásokat és hivatkozásokat keresnek.

* örökre ingyen

Szakértő vagyok

Keresi a módját, hogyan tehetné magát láthatóvá a médiában?

DÍJMENTES * szolgáltatás szakértők és cégek számára, akik láthatóvá szeretnék tenni magukat a médiában.

* örökre ingyen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük